Activele Piraeus Bank Romania au scazut in 2009 cu 4%, pana la 2,61 miliarde de euro, in timp ce numarul de agentii a crescut cu 6 unitati, iar valoarea totala a creditelor a scazut la 1,8 miliarde euro, se arata in raportul financiar al grupului bancar, publicat joi pe site-ul institutiei de credit.

Potrivit documentului, un sfert din imprumuturile acordate de banca elena sunt credite de consum, 59% sunt imprumuturi corporate iar creditele ipotecare nu depasesc 3% din portofoliul bancii.

Rezultate Piraeus bank Romania
Rezultate Piraeus bank Romania
Foto: HotNews.ro
Bancherii greci mizeaza pe o crestere economica de 0,8% a PIB-ului Romaniei, pe un deficit de cont curent de 4%.

Potrivit prezentarii realizate cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare, Romania si Bulgaria vor ramane piete atractive pentru investitii, datorita nivelului scazut al datoriilor raportate la PIB si a fluxurilor de capital dinspre Uniunea Europeana.

La nivel de grup, Piraeus a afisat miercuri un profit net de 235 milioane euro in 2009, in scadere cu 25% fata de anul precedent, in contextul in care mediul economic dificil a determinat cresterea provizioanelor.

In Romania, ultimele decizii ale bancii au fost de reducere a dobanzilor pentru creditele de nevoi personale cu garantie imobiliara si pentru cele ipotecare acordate in euro.

"Dobanzile aferente celor doua tipuri de credite scad cu pana la 1,25%, in functie de tipul creditului si de caracteristicile acestuia", aratau oficialii bancii.

Grupul Piraeus Bank, in anii anteriori crizei, s-a specializat pe retail banking si IMM.

Piraeus Bank Group este concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York, avand 902 sucursale în Grecia, Albania, Romania, Bulgaria, Serbia, Egipt, New York, Londra si Ucraina.