Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Ministerul Finantelor ia in calcul renuntarea la plata anticipata a impozitului pe profit

Ministerul Finantelor Publice ia in calcul renuntarea la plata anticipata a impozitului pe profit, declara ministrul de finante, Sebastian Vladescu. Ministrul de Finante nu a facut insa alte comentarii referitoare la acest subiect.

Incepand cu anul 2010 toti contribuabilii platesc impozit pe profit prin plati anticipate efectuate trimestrial actualizate cu indicele de inflatie. Contribuabilii sunt obligati sa declare si sa efectueze trimestrial plati anticipate, in contul impozitului pe profit anual, in suma de o patrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele de inflatie, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului pentru care se efectueaza plata.

Freddie Mac a inregistrat anul trecut pierderi de 21,55 miliarde dolari

Grupul financiar american Freddie Mac a inregistrat in ultimul trimestru al anului trecut pierderi de 6,5 miliarde de dolari, ceea ce face ca pe intregul an 2009 pierderile sa urce la 21,55 miliarde de dolari. Reprezentantii grupului au anuntat insa ca, in pofida pierderilor uriase, nu vor cere ajutoare suplimentare de la stat.

Dupa plata dividendelor pentru actiunile preferentiale detinute de Trezoreria SUA, pierderile trimestriale ale companiei s-au adancit la 7,8 miliarde de dolari si 25,7 miliarde de dolari pentru intregul an.

In 2008, Freddie Mac a raportat pierderi de 50,8 miliarde de dolari.

Charles Haldeman, directorul executiv al Freddie Mac, a aratat ca, in pofida semnelor de imbunatatire a pietei imobiliare, aceasta ramane fragila.

Hyundai opreste vanzarile marcii Sonata din cauza unei probleme la sistemul de inchidere

Constructorul de automobile sud-coreean Hyundai a anuntat ca va chema in service celebrele modele Sonata pentru probleme de inchidere a portierelor. Sunt vizate 1.300 de Sonata Sedan deja vandute in SUA si 46.000 de unitati din Coreea de Sud. Hyundai Motor a anuntat ca din aceasta cauza a oprit vanzarile in SUA pentru Sonata Sedan.

Hyundai a anuntat ca a primit reclamatii de la clienti, dar nu au fost incidente din cauza acestei defectiuni.

Condamnarea unor directori Google in Italia readuce in prim plan o dezbatere despre cat de strict ar trebui controlat continutul pus de utilizatori pe site-uri precum YouTube

Google se arata extrem de ingrijorata si spune ca libertatea pe internet este in pericol dupa ce justitia italiana a condamnat la inchisoare cu suspendare trei directori Google pe motiv ca nu au facut nimic pentru a proteja intimitatea unui baiat cu handicap care era batjocorit intr-un film postat pe Google Video in 2006.

Google spune ca directorii condamnati nu au nicio legatura cu filmul si ca decizia e exagerata. Incidentul s-a intamplat in 2006 la o scoala din Torino: un baiat a postat pe Google Video un film de trei minute care a fost vizualizat de mii de internauti, pana cand a fost scos de pe site la cererea guvernului italian si a politiei.

Google s-a aratat ingrijorata de decizia justitiei si va face apel. Compania americana spune ca cei trei directori nu au legatura cu filmul, nu ei l-au postat, nu l-au filmat si nici macar nu intra in sarcina lor sa-l verifice. Compania mai spune ca a scos filmul imediat dupa ce a fost sesizata si atrage atentia ca decizia instantei din Milano ataca exact principiile libertatii pe care este construit internetul.