ANAF va impozita veniturile agricole prin retinere la sursa, cu 2%

de Dan Popa     HotNews.ro
Luni, 1 martie 2010, 17:43 Economie | Finanţe & Bănci

ANAF va impozita veniturile din activitati agricole obtinute din valorificarea produselor agricole obtinute dupa recoltare de pe terenurile agricole proprietate privata sau luate in arenda, se arata intr-un comunicat al institutiei.  Impozitul se calculeaza prin retinere la sursa prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, impozitul fiind final.

  • Formularul 205 va cuprinde o rubrica speciala
Avand in vedere procedura aprobata prin Ordinul nr. 190/2009, cat si din necesitati de administrare, prin prezentul proiect de ordin se propune modificarea formularului 205 "Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit", in sensul introducerii unei rubrici speciale pentru declararea veniturilor si impozitului retinut pe veniturile din valorificarea produselor agricole vandute catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare.
  • Platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor au termen de depunere data de 30 iunie
Potrivit art. 93 din Codul fiscal, platitorii de venituri cu regim de retinere la sursa a impozitelor au obligatia ca, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent, sa depuna la organul fiscal competent, pentru anul expirat, o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit.

Procedura privind stabilirea si plata impozitului pe veniturile banesti din agricultura, realizate prin valorificarea produselor vandute catre unitati specializate pentru colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pentru utilizare ca atare, a fost aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale nr.190/2009.

Proiectul de Ordin al presedintelui ANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularului 205 poate fi consultat pe site-ul ANAF.


Citeste mai multe despre   
Articol sustinut de BRD Groupe Société Générale

Atelier de idei. Cum te ajuta tehnologia sa-ti faci mai mult timp pentru tine si planurile tale

Munca multa, stres, ore peste program, termene limita, sedinte lungi. Uneori, asa arata ziua de lucru a multora dintre noi. Din acest motiv e foarte important sa investesti in lucruri care te pot ajuta sa iti folosesti mai bine timpul petrecut la birou. Sa lucrezi mai bine, mai usor si mai repede poate insemna mai mult timp pentru tine si pentru cei dragi. Iti propunem, asadar, cinci directii care te pot ajuta pe plan profesional si personal.

1514 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    saraca tara (Luni, 1 martie 2010, 19:59)

    Mitch [anonim]

    Niste nenorociti, altfel nu pot fi numiti politicienii care conduc tara. In timp ce alte tari acorda subventii si alte avantaje agriculturii politicienii nostri pun biruri. Si asa produsele romanesti sunt mai scumpe decat cele straine,datorita neacordarii unor avantaje agriculturii acum o sa fie si mai scumpe iar nenorocitii de mai sus ne indeamna sa consumam produse romanesti.Sa va fie rusine va amintiti de popor doar la alegeri. Huooo.


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi