Millennium Bank intentioneaza sa isi dubleze portofoliul de credite ipotecare in acest an, acest segment fiind prioritar in strategia de dezvoltare a bancii, a declarat Nuno Alves, coordonator corporate & retail banking. De asemenea, banca se va axa si pe atragerea de depozite si pe segmentul IMM.

"In acest an prioritatea bancii o vor constitui creditele ipotecare, unde estimam dublarea portofoliului. Acestea sunt un produs strategic pentru momentul actual in Romania", a spus Nuno Alves.

Astfel, banca a redus marja de dobanda la creditele ipotecare la 5,95% pe an peste Euribor sau Robor la 3 luni, aferenta imprumuturilor mai mici de 60% din valoarea locuintei. Pentru imprumuturile de 60-80% din valoarea locuintei, marja bancii va fi de 6,5% pe an.

Potrivit datelor bancii, pentru un imprumut ipotecar de 30.000 de euro pe 30 de ani, dobanda anuala efectiva va fi de 7,13% pe an.

Nuno Alves a declarat ca aceste marje de dobanda se aplica doar locuintelor deja construite.

Millennium Bank Romania a inregistrat anul trecut pierderi de 38,5 milioane de euro, de la 34,9 milioane de euro in anul precedent, potrivit datelor publicate de grupul financiar portughez. Banca avea in Romania, la inceputul acestui an, un portofoliu de credite in valoare de 268 de milioane de euro si opera 74 de sucursale, de la 65 in decembrie 2008.