In perioada 3-5 martie 2010, Lucia Spoiala, director general al Biroului National de Statistica al Republicii Moldova, se afla in misiune oficiala la sediul Institutului National de Statistica, anunta un comunicat al INS. Spoiala a avut miercuri dimineata o intrevedere cu presedintele INS, Vergil Voineagu, in cadrul careia au fost puse bazele unui viitor Memorandum de cooperare intre cele doua institute de statistica.

Dincolo de contextul general al cooperarii, se vor discuta in mod special subiectele: ancheta reconcilierii vietii profesionale cu cea de familie, ancheta indicatorilor economici pe termen scurt (UNICA), problematica tehnologiei informatiei in statistica, educatia si pregatirea statistica. La incheierea misiunii in Romania a Directorului General al Biroului National de Statistica al Republicii Moldova vor fi facute declaratii de presa.

  • In 6 ianuarie, guvernatorii roman si moldovean s-au intalnit

Vizita directorului general al Statisticii din Moldova face parte dintr-un sir de vizite care par a avea un numitor comun. La inceputul acestui an, Dorin Dragutan, guvernatorul de doar 35 de ani al Bancii Nationale a Moldovei (BNM) a facut la randul lui o vizita omologului sau roman, Mugur Isarescu. El s-a intalnit si cu responsabilii Bancii Centrale din domeniile supravegherii, cu consilieri ai Guvernatorului Isarescu, temele abordate tinand de stabilitatea financiara, supraveghere si management.

  • Tot in ianuarie, Basescu l-a vizitat pe Ghimpu

La sfarsitul lunii ianuarie, presedintele Basescu a vizitat si el timp de cateva zile Republica Moldova, unde s-a intretinut cu omologul sau Mihai Ghimpu. De asemenea, o delegatie a Parlamentului Republicii Moldova, condusa de presedintele Comisiei pentru politica externa si integrare europeana, Igor Corman, a facut in perioada 7-10 februarie o vizita oficiala in Romania, potrivit unui comunicat al legislativului de la Chisinau.

  • Tentativele de apropiere intre cele doua tari sunt tot mai evidente

Vizita are loc la invitatia Comisiei pentru politica externa a Senatului Romaniei.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de HotNews.ro, aceste vizite se inscriu intr-un efort de apropiere a Romaniei de Moldova, reprezentantii Presedintiei si cei ai organismelor internationale acreditate la Bucuresti acordand tot sprijinul lor in vederea acestei apropieri.