Guvernul va reintroduce sistemul acordurilor de reesalonare la plata a obligatiilor restante ale companiilor, la care s-a renuntat din 2005, si va modifica sistemul de penalitati pentru neconformare la achitarea datoriilor, prin stabilirea de dobanzi si amenzi separate pentru intarzierea la plata, informeaza Mediafax. Noile politici avute in vedere de Guvern pentru recuperarea arieratelor sunt prezentate in proiectul programului de convergenta pentru perioada 2009-2012.

"Politica de recuperare a arieratelor se va realiza prin reintroducerea acordurilor de reesalonare cu contribuabilii, modificarea sistemului de penalitati pentru neconformare, prin stabilirea de dobanzi si amenzi separate pentru intarzierea la plata, si imbunatatirea evidentei fiscale prin dematerializarea dosarului fiscal al contribuabilului si introducerea unui sistem de arhivare electronica a informatiilor", se arata in documentul obtinut de Mediafax.

Sursa citata releva totodata ca un program de reducere a arieratelor sectorului public va fi introdus pana in luna aprilie 2011.