Ministrul economiei, Adriean Videanu, sustine ca noul fond de investitii, pe care intentioneaza Guvernul sa-l infiinteze, ar putea fi functional in cateva saptamani sau luni si va include participatii minoritare ale Ministerului Economiei si AVAS la diverse companii. Videanu a mai spus ca fondul nu va avea legatura cu bugetul de stat. Potrivit ministrului, a fost stabilit numele de "Fondul de Investitii National", si nu "Fondul National de Investitii", pentru a nu se crea confuzii cu fostul FNI.

"Ne gandim sa alimentam acest fond cu participatii minoritare detinute de Ministerul Economiei si AVAS", a precizat Videanu. Acesta sustine ca nu vor fi vandute participatiile, ci vor fi valorificate in asa fel incat sa produca bani.

Premierul Emil Boc a anuntat, recent, ca Executivul lucreaza la un proiect in vederea constituirii unui fond national de investitii care sa poata pune la dispozitie resurse financiare pentru proiectele majore ale Romaniei. Potrivit premierului este un "Fond de investitii care are mai multe surse, printre care si actiunile minoritare pe care statul le are la diverse societati si companii".