Curtea de Conturi: Cei 11 miliarde de lei din privatizari au fost folositi pentru acoperirea deficitelor din Trezorerie. Nereguli in cazul investitiilor facute cu bani din Fondul National de Dezvoltare.

de Claudia Pirvoiu     HotNews.ro
Vineri, 12 martie 2010, 16:00 Economie | Finanţe & Bănci


 documente
(12 Mar 2010) PDF, 19MB
Infiintarea Fondului National de Dezvoltare a fost urmata de un mod de aplicare restrans, temporizat si ezitant, care a vizat mai degraba prezervarea  disponibilitatilor din privatizare, gestionate de Ministerul Finantelor Publice, decat introducerea lor in circuitul investitional. Aceasta este una dintre  concluziile prezentate de Curtea de Conturi in raportul pe 2008. Potrivit raportului, sumele provenite din privatizari, adica 11 miliarde de lei, au fost folosite pentru acoperirea deficitelor din Trezorerie. In ceea ce priveste sumele utilizate efectiv pentru investitii din FND, circa 500 milioane de lei, Curtea de Conturi a sesizat o serie de nereguli si prejudicii. Au fost sesizate organele de urmarire penala in cazul banilor alocati pentru investitiile de la stadionul national Lia Manoliu si aeroportul Baneasa.

Pe scurt: Banii care trebuiau sa ajunga in investitii nu mai exista, fiind folositi pentru acoperirea deficitului. In 2008, a fost utilizata suma de 8,5 miliarde de lei, iar in 2007, suma de 2,6 miliarde de lei, totalul fiind de 11,1 miliarde de lei. Fondul National de Dezvoltare trebuie reintregit pentru ca acea suma sa poata fi utilizata pentru lucrari de infrastructura. Persoana care a gestionat fondul in perioada 2007-2008, Varujan Vosganian, sustine ca sumele au fost utilizate temporar, iar fondul poate fi refacut prin emiterea unor titluri de stat. "Sa ma lase Basescu o luna la Ministerul Finantelor si o sa reintregesc fondul", este raspunsul lui Vosganian la o intrebare adresata de HotNews.ro. Ramane in continuare intrebarea? Unde au ajuns cele 11 miliarde de lei.

Emil Boc: Banii din FND au fost cheltuiti pe prime si pe cadouri electorale

Atitudinea actualului Guvern fata de modul in care au fost utilizate sumele este mai degraba pasiva. Din cand in cand iese premierul Emil Boc si mai aminteste de acei bani, fara a intreprinde, insa, ceva concret. Ultima oara a vorbit de sumele din FND in urma cu doua zile, in cadrul unei vizite in judetul Timis. "Noi am luat 3,6 miliarde de euro pana acum, Guvernul Romaniei, de la FMI si Comisia Europeana. Daca aveam banii in Fondul national de dezvoltare, de unde i-a cheltuit guvernul liberal, Romania nu ar fi avut nevoie de acord de imprumut pentru finantarea deficitului. Dar cand am avut crestere economica de 5, de 8%, am lasat deficit de 5,2%. Ne-am finantat deficitul de unde ? Nu din imprumut extern, ci papand banii de la privatizarea BCR-ului si a altor privatizari. Banii aceia din Fondul de dezvoltare, 4 miliarde si ceva de euro, in loc sa fie trimisi la investitii, unde le era locul, ca de aceea am facut ptivatizari, i-a cheltuit guvernul liberal pe bonusuri, prime si pe cadouri electorale", a spus Boc.

FND a fost infiintat in 2006 fiind alimentat cu 11 miliarde de lei din privatizarea BCR si alte privatizari. Potrivit OUG 113/2006, acesti bani trebuiau sa  fie folositi pentru investitii. Acesta a fost scopul principal al infiintarii fondului. Numai din privatizarea BCR au intrat in contul statului 2,25 miliarde  de euro. Cati bani au fost utilizati efectiv pentru investitii? Raportul Curtii de Conturi arata clar: 504 milioane lei. Aceasta este suma cheltuita, insa in  bugetul de stat au fost prevazuti 700 de milioane de lei in perioada 2007-2008. Potrivit Ministerului Finantelor, in 2009 nu a fost cheltuit niciun ban din  FND.

Curtea de Conturi: Au fost stabilite pentru FND ponderi nesemnificative fata de valoarea disponibilitatilor din privatizare

Raportul Curtii de Conturi confirma ca prin legile bugetare anuale au fost stabilite pentru FND valori modeste si ponderi nesemnificative fata de valoarea totala in „echivalent lei” a disponibilitatilor din privatizare: 5,1% la inceputului anului 2007, respectiv 0,9% in 2008.

In ceea ce priveste utilizarea efectiva a banilor din FND, raportul Curtii de Conturi ridica mai multe semne de intrebare. Potrivit raportului, nu a existat suficienta preocupare pentru efectuarea, la nivelul Guvernului, a unor analize si evaluari periodice de tip feed-back asupra modului de derulare a finantarilor din FND si de implementare a proiectelor finantate. Raportul mai arata ca nu exista argumente pertinente care sa certifice ca proiectele pentru care au fost repartizate sume din FND au fost cu adevarat prioritare.

Curtea de Conturi a constatat si unele disfunctionalitati, pornind de la Ministerul Finantelor pana la beneficiarii banilor. Concluzia generala a auditului este ca repartizarea sumelor din FND nu si-a atins scopul pentru care a fost facuta, exceptie facand sumele repartizate pentru Primaria Bacau.

Exemple de disfunctionalitati si nereguli

La Ministerul Finantelor Publice:
 • nu au fost stabilite nici procedura si nici criteriile de fundamentare, de catre MFP, a nivelului FND propus in bugetul de stat;
 • au fost acceptate, ca pe economii bine-venite la FND, atat renuntarile ordonatorilor principali de credite, cat si
 • sumele ramase neutilizate la sfarsitul anului, fara a fi cerute explicatii referitoare la cauze, fara o analiza serioasa si fara a fi informat Guvernul;
 • nu au fost solicitate ordonatorilor principali de credite prezentarea, conform legii, de propuneri de alocari de sume din FND, in vederea cuprinderii acestora in proiectul bugetului de stat.
La ministerele beneficiare de sume repartizate din FND:
 • nu a fost constituit prin dispozitie a ministrului, la nivelul fiecarui minister, cu exceptia Ministerului Culturii si Cultelor, grupul de lucru pentru elaborarea notelor de fundamentare si a proiectelor hotararilor de guvern;
 • propunerile de proiecte nu au fost rezultatul unei selectii bazate pe proceduri interne si criterii de eligibilitate, la fel si introducerea la finantare a unor proiecte propuse de entitati exterioare ministerelor si stabilirea cuantumurilor individuale de finantare pe fiecare obiectiv si entitate in parte (exceptie a facut numai programul derulat de Ministerul Culturii si Cultelor);
 • nerealizarea programelor finantate, precum si neutilizarea sumelor din FND au avut drept cauza principala atat fundamentarile nerealiste, cat si capacitatea tehnico-organizationala insuficienta a unor entitati beneficiare, de regula primarii;
La entitatile teritoriale
 • au fost constatate unele abateri de la legalitate si regularitate, suma totala a prejudiciilor estimate fiind de 20,3 milioane de lei, reprezentand 3,9% din FND repartizat, in perioada 2007–2008, entitatilor din eșantionul auditat;
 • abaterile de la legalitate se refera la plati nelegale sau nejustificat efectuate pentru lucrari de constructii-montaj, la neconstituirea garantiilor de buna executie, la aplicarea prevederilor legale privind achizitiile publice.
 • in doua cazuri, SN „Aeroportul International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu” – SA, respectiv Primaria Municipiului Bucuresti, actele de control au fost transmise organelor de urmarire penala, deoarece s-au constatat fapte pentru care exista indicii ca au fost savarsite cu incalcarea legii penale.
Pentru Aeroportul Baneasa a fost alocata prin hotarare de Guvern, in 2007, suma de 105 milioane lei, iar pentru stadionul national Lia Manoliu, au fost alocate Primariei Capitalei 79,4 milioane lei in 2007 si 31 milioane lei in 2008.
Curtea de Conturi: In cazul Municipiului Bucuresti nu au fost respectate procedurile legale cu privire la atribuirea si incheierea contractelor de lucrari si servicii si au fost efectuate plati nelegale, in avans, pentru „organizare de santier” si pentru „proiectare” (prejudiciu estimat la 13.498,6 mii lei)

La autoritatile administratiei publice locale:
 • sumele solicitate de catre primarii nu au avut un grad suficient de certitudine, deoarece nu au fost fundamentate pe date certe din evidenta lor;
 • au existat cazuri in care sumele primite din FND au fost utilizate si pentru efectuarea altor cheltuieli legate de proiecte, dar care trebuiau suportate din alte fonduri;
 • nu intotdeauna primariile au tinut o evidenta financiar-contabila distincta pentru sumele primite si utilizate din FND.

Concluzia generala a auditului este ca, de regula, interesul manifestat de primarii, in faza de solicitare a finantarii, s-a bazat mai mult pe dorinta de a obtine gratuit fonduri suplimentare de la buget, decat pe locul ocupat de programele respective printre prioritatile reale de la nivel local.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5532 vizualizari

 • +11 (13 voturi)    
  Iata cum se explica asanumita bunastare (Vineri, 12 martie 2010, 16:10)

  vlad [anonim]

  cantata de Tariceanu si Voscagnian.Iata jaful liberalilor.
  Iata care sant multvestitele principii liberale si solutiile economice liberale: Bani de la buget . Deci nu ramane nimic din principiile liberale ale economiei de piata si a statului minimalist.Defapt liberali au guvernat cu banii din privatizari.Si s-au terminat.Si nu mai e nimic de vanzare.Aici se incheie aventura dupa 20 de ani de guvernare post comunisto securista .
  • -2 (4 voturi)    
   erata (Vineri, 12 martie 2010, 18:48)

   gicacontra [anonim] i-a raspuns lui vlad

   Pentru Aeroportul Baneasa a fost alocata prin hotarare de Guvern, in 2007, suma de 105 milioane lei, iar pentru stadionul national Lia Manoliu, a fost alocata Primariei Capitalei 79,4 milioane lei in 2007 si 31 milioane lei in 2008.
   Curtea de Conturi: In cazul Municipiului Bucuresti nu au fost respectate procedurile legale cu privire la atribuirea si incheierea contractelor de lucrari si servicii si au fost efectuate plati nelegale, in avans, pentru „organizare de santier” si pentru „proiectare” (prejudiciu estimat la 13.498,6 mii lei)

   daca esti asa destept precum te dai, nu inteleg de ce omiti ca in 2007 la primaria capitalei era videanu...
   si uite asa ai deja o jumatate de raspuns la "bunastarea" suferita de bucuresteni.
   • +1 (1 vot)    
    cine era la guvern in 2007? (Sâmbătă, 13 martie 2010, 9:50)

    curios [anonim] i-a raspuns lui gicacontra

    nu era HG pentru alocare la aeroportul Baneasa? Care NU ESTE al primariei!! Iar te-au isntruit gresit de la PNL!
  • +4 (6 voturi)    
   fiti atenti la incredibilul Vosganian!! (Vineri, 12 martie 2010, 21:16)

   novac [anonim] i-a raspuns lui vlad

   ce tupeu: cica vrea sa emita titluri de stat - adica sa faca alte datorii, care tot vor trebui platite la un moment dat!
   Daca nu zburau de la guvernare, eram fix ca-n Grecia!
   • +5 (7 voturi)    
    Practic, PNL a furat banii impreuna cu PSD!!! (Vineri, 12 martie 2010, 22:43)

    Marian [anonim] i-a raspuns lui novac

    Asta e adevarul!!!
   • -2 (2 voturi)    
    aha (Duminică, 14 martie 2010, 13:14)

    mihnea [anonim] i-a raspuns lui novac

    Ba tu esti prost?Ai vrea tu sa fi ca in Grecia..Acolo salariul minim este de 600 euro si un nivel de viata cu mult mai ridicat ca in Romania.Terminati naiba cu tampeniile si nu compara Grecia cu Romania.Ai fost acolo sa vezi cum este?
 • +11 (11 voturi)    
  Credeam ca am vazut tot (Vineri, 12 martie 2010, 16:17)

  Ciucu [anonim]

  Credeam ca nu mai au de unde. Chiar daca nu au furat, actul lor de guvernare este echivalent cu un fur!

  Au chetuit to ce puteau cheltui si autostrazi nu avem, spitale nu avem, nu avem nimic.

  E vreo lege a raspunderii de guvernare? Tariceanu si ai lui ar trebui cautati pe acsa de DNA.

  Cata iresponsabilitate!
  • -7 (9 voturi)    
   toti vor sa fure (Vineri, 12 martie 2010, 16:29)

   Florin [anonim] i-a raspuns lui Ciucu

   Atunci pdl si psd de ce vor la guvrnare? Ar fi trebuit sa-l lase pe Tariceanu si ai lui sa-si rupa gatul. Dar Tariceanu a zis ca nu da bani profesorilor ca n-are de unde. Pe cand Boc unit pe atunci cu psd-ul a zis ca imediat ce vine la guvernare va mari salariile asa cum prevede legea. Si a ajuns la guvernare. Acum ce face? Da vina pe Tariceanu?
   • +2 (4 voturi)    
    Chiar daca matale ti se pare greu de crezut ... (Vineri, 12 martie 2010, 20:31)

    Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Florin

    ... sunt unii care nu merg la guvernare doar ca sa fure. Drept e ca-s putini, suficient de putini ca sa fie foarte greu sa urneasca ceva. Da' se inmultesc de la o legislatura la alta, mi se pare.
   • +1 (1 vot)    
    or vrea (Sâmbătă, 13 martie 2010, 9:52)

    uimit [anonim] i-a raspuns lui Florin

    dar PNL a si reusit! Nota de plata la populatie va rog! Ne-a facut-o din nou Ageamian! Asta e politica bunului simt a PNL. Si am vazut si un altfel de a face politica: lasi trezoreria goala si tizpi ca ceilalti nu au stiut unde sa agseasca banii (Tariceanu si Vosganian dixit la RTV)
 • +7 (9 voturi)    
  Fantastic (Vineri, 12 martie 2010, 16:22)

  moldoveanu [anonim]

  Mai vreau astfel de rapoarte... aflam si noi crcuitul banului la clientela... se poate face un manual... de studiu la istorie. Nu au cine stie ce tehnica in a fura, dar sunt perseverenti.
  Varujan o sa vina sa puna el banii la loc... ca doar ii da din buzunarul propriu... si nu din imprumuturi pe care le-ar face statul.
  In occident se fura ca in codru, nu numai la noi... dar macar aia fura mai pe shest... mai voalat... mai cu stil.

  Ce ma bucur de oftica pnl si psd ca a iesit basescu. Dar ce ne facem de urmatorul presedinte? Ca pe zi ce trece aflu tot mai multe motive de ce sa ma feresc in continuare de astia care sunt in popozitie acuma.
 • +2 (4 voturi)    
  deficitele din Trezorerie (Vineri, 12 martie 2010, 16:26)

  minus [utilizator]

  Habar nu am ce inseamna "deficitelor din Trezorerie".
  Adica Trezorerie e o chestie din care ia fiecare ceea ce are nevoie?
  Parca "dupa necesitati" era lozinca unui anume tip de regim!
  Sau vorbim de furt cu autori necunoscuti?
 • +4 (6 voturi)    
  Guvern din umbra? (Vineri, 12 martie 2010, 16:39)

  Citizen Kane [utilizator]

  Pentru ce trebuie sa creeze PNL guvern din umbra?
 • +12 (14 voturi)    
  culmea tupeului (Vineri, 12 martie 2010, 16:47)

  mary [anonim]

  Cat tupeu iti trebuie, ca ,dupa ce ai lasat tara cu deficit bugetar de 5,2% intr-o perioada de maxima crestere economica, sa tipi cat te tine gura despre incompetenta acestui guvern ? Cum poti sa folosesti chiar si banii din privatizari, ca sa micsorezi deficitul bugetar , cand ai crestere economica de 8 % ? Cat ar fi fost deficitul bugetar daca nu s-ar fi folosit acesti bani ?
  Dar, la noi , se pare, ca cel care tipa mai tare are dreptate.
  • +4 (6 voturi)    
   Aia 11 miliarde is peste cei 5.2% (Vineri, 12 martie 2010, 18:35)

   bogdan [anonim] i-a raspuns lui mary

   Cei 11 miliarde (la vremea respectiva 3 Miliarde de EUR is peste cei 5.2% deficit. Cam asta a facut tariceanu timp de 2 ani si ceva. Si de aia Antonescu cind critica guvernul actual e ridicol. Da' na, se numesc liberali si se considera mai curati ca altii, si mai ales mai cu bun simt
   • +2 (2 voturi)    
    e DUBLU!!! (Sâmbătă, 13 martie 2010, 9:55)

    prudent [anonim] i-a raspuns lui bogdan

    acei 11 mld. EXISTAU! Le-au risipit si au mai lasat si o GAURA de 5,2%!!! E un alt fel de a face politica! Politica bunului simt la PNL (fura si mintzi!)
 • +6 (8 voturi)    
  VORBIM DE 2008 (Vineri, 12 martie 2010, 16:50)

  revoltat [anonim]

  de Tariceanu si Ageamian. Cu acesti bani au ajuns la 18% in parlament. Asta e bunastarea cu care se lauda!!!
 • -6 (8 voturi)    
  Tariceanu e de vina (Vineri, 12 martie 2010, 16:56)

  Casar [anonim]

  Si pe Tariceanu cine l-a pus prim-ministru? A avut mana buna ala care l-a pus
  • +1 (1 vot)    
   si cand in 2005 (Sâmbătă, 13 martie 2010, 9:56)

   curios [anonim] i-a raspuns lui Casar

   a vrut sa-l dea jos? nu PSD s-a opus? A guvernat doi ani cu 18% in parlament - record european.
 • +8 (8 voturi)    
  DA' LEGEA CE ZICE? (Vineri, 12 martie 2010, 16:56)

  GAVRILACHE [utilizator]

  Evident ca, pentru noi, "muritorii" (ca ei sunt, dupa cum se vede, nemuritori!), logica spune ca cine a folosit banii pentru alt scop are obligatia sa-i puna la loc! Dl. Vosganian spune ca ar putea si acum sa refaca fondul "emitaandu-se titluri de stat", adica imprumutandu-se! De ce nu a facut-o cand era la putere? Iarasi, logica ne spune ca daca guvernul Tariceanu a folosit banii tot el trebuia sa-i puna la loc! Din pacate, legile noastre nu spun si in cat timp, si mai ales cine, trebuie sa faca asta! Dl. Vosganian a cheltuit banii cand era bine si acum sugereaza ca banii sa-i puna guvernul Boc imprumutandu-se! Bravos, natiune! Intrebarea care se pune e : cat de nesimtit trebuie sa fii ca sa nu-ti pese de oamenii tarii asteia careia i-ai fost ministru? Intrebare grea la care dl. Vosganian nu va raspunde niciodata!
 • +6 (8 voturi)    
  Banii din trezorerie (Vineri, 12 martie 2010, 17:41)

  jalea [anonim]

  iaca de unde am avut balonul de crestere. Vecinii nostrii au strans bani cand au avut un surplus, la noi guvernul i-a aruncat pe fereastra cu lopata.... Sa mai aud pe cineva ca se lauda cu cat de bun a fost guvernul liberal... A, pardon, guvernul pnl-psd.

  numai de bine..
 • +5 (7 voturi)    
  Asadar... (Vineri, 12 martie 2010, 18:30)

  Cristi [anonim]

  oare unde se afla "leberalii" de profesie sa ne explice cum e cu "cresterea aia economica" pe care o tot urla intruna? Pititi pe undeva prin vreo gaura, dar gata sa apara la cel mai mic semn dat de stapanul lor Patriciu care, culmea tupeului si a ipocriziei, publica in Adevarul de astazi un editorial in care invoca morala in afaceri (sic!)... Interesant ar fi sa urmarim si daca va fi cineva care va raspunde de aceasta praduiala incredibila. PNL si PSD-PC (care au sprijinit cu multa generozitate guvernarea PNL-UDMR) in general si Tariceanu si Vosganian nominal... In orice tara normala aceasta frauda de proportii s-ar lasa cu ceva arestari si trimiteri in judecata... Aude cineva?
 • -6 (8 voturi)    
  Sa ... (Vineri, 12 martie 2010, 18:57)

  utug [anonim]

  Sa speram totusi ca au ramas bani si pentru Dl Flutur.
  Eventual sa se plateasca numai pentru un singur avion, puterea si opozitia sa contribuie fifty-fifry:
  http://www.youtube.com/watch?v=BDszgf_yIz8&feature=youtube_gdata
  http://www.antena3.ro/stiri/romania/gheorghe-flutur-va-aduce-lumina-sfanta-de-la-ierusalim-si-in-2010_93428.html
  http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-02-26/Flutur-merge-iar-dupa-Lumina-Sfanta-la-Ierusalim
  • +3 (5 voturi)    
   Bla bla bla-uri "leberale" de stanga... (Vineri, 12 martie 2010, 20:22)

   Cristi [anonim] i-a raspuns lui utug

   Las-o jos ca macane leberalule! Subiectul e altul. Leberalii tai de doi bani...
 • +4 (6 voturi)    
  Duduiala economiei (Vineri, 12 martie 2010, 19:26)

  A Dandanache [utilizator]

  Aha, deci de aici duduia in capul lui Tariceanu Economia. A vindut tot si a aruncat banii pe fereastra la cele citeva sute de mii de posturi de bugetari pe care le-a creat. Ce sa zic, curat liberal. Adica conceptul liberal este sublim, dar total socialist. Am asa o presimtire ca o buna parte a mass-media se va feri ca dracul de tamiie sa difuzeze stirea asta.
 • 0 (2 voturi)    
  crinul inmugurit (Vineri, 12 martie 2010, 21:52)

  seri [anonim]

  bun articol am observat ca au mai inceput sa se mai miste jurnalistii de bine ptr rominia asta nu inseamna ca cine greseste nu plateste indifer.de culoare polit.dar ramii socat cind vezi politici in opozitie tv-uri ,jurnalisti,sindicalisti sicred ca si justitia putin nenarata in fiecare zi o rominie terminata din toate punctele de vedere eu cred ca luminita de la capatul tunelului se vede dator.lui BOC,SI TARICEAN este coleg cu patriciu acuma l-au pus pe crinisor sa continue ce au facut ei ,o sa infloreasca cind o da de mirosul banilor nemunciti.MULT A BAFTA PTR jurnalistii de bine
 • -3 (5 voturi)    
  Dezastruoasa mostenire (Vineri, 12 martie 2010, 23:03)

  Gigi [anonim]

  Mda, suna cunoscut, cum se impute treaba, cum regasim dezastruoasa mostenire. Pariez ca pana in 2012 se va tot descoperi ca guv Tariceanu e devina pentru tot... a se slabi!
  Chiar, pe cand vedem si noi pe hotniuz niste analize la zi? Ca deja ne plictisiti...
  • +2 (4 voturi)    
   Mostenirea maciucii in cap (Sâmbătă, 13 martie 2010, 3:24)

   Octavian [anonim] i-a raspuns lui Gigi

   Deci dumneata distrugi o tara, si apoi eu nu am voie sa ma mai refer la dezastrul pe care l-ai facut ca sa nu folosesc expresia de "mostenire" care nu-ti place dumitale? Impostorule.
 • +2 (4 voturi)    
  Infractorii nu sunt liberali (Sâmbătă, 13 martie 2010, 4:19)

  Caloianu [anonim]

  LIBERALII care nu se dezic de actuala banda de "infractori de stanga" care au pus mana pe conducerea partidului cu fonduri de la Patriciu ar trebui sa se ascunda de rusine in gaura de sarpe!
 • -2 (2 voturi)    
  Ce chestie... (Sâmbătă, 13 martie 2010, 10:34)

  Pantera Roz [utilizator]

  Va sa zica cu banii aia s-a acoperit deficitul bugetar...Asa..Si eu care credeam ca i-a furat Tariceanu sa-i ia casa lu fii-sa...Sau sa-si traga vila in Mihaileanu...Curios...Cate afli daca citesti,dom'le...
 • +1 (3 voturi)    
  Infractorii liberali si PSD sa plateasca (Sâmbătă, 13 martie 2010, 12:43)

  valexandru [anonim]

  vedem de ce pierderea alegerilor este o catastrofa pentru PNL si PSD.
  Pe moguli i-am vazut mai devreme.

  Bravo lui Vacaroiu. Poate asa isi spala pacatele.
  Bravo Base si PDL, mergeti inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  fara cuvinte (Vineri, 19 martie 2010, 20:38)

  Dascalu Constantin [anonim]

  Numai D-zeu si Albania ne mai scoate din coada Europei.Doresc ca alesii nostri sa aiva soarta unui "roman" de nivel mediu ,nu mai jos.Asa ne trebuie.Alta speranta nu mai exista la romani cu toata "joaca" mass-media.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by