Ianuarie si februarie au adus venituri la bugetul de stat sub asteptari, dar incepand din luna martie nivelul acestora ar putea reveni „in grafic”, a declarat luni, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu. El s-a manifestat optimist cu privire la evolutiile economiei din acest an, dar a tinut sa precizeze ca revenirea Romaniei depinde in buna masura de revenirea Europei si a „altor cateva state care constituie pietele de export ale Romaniei”.

  • Economia romaneasca incepe sa functioneze mai bine ca anul trecut

Potrivit ministrului de Finante, „Economia romaneasca incepe sa functioneze mai bine ca anul trecut potrivit semnelor, cum ar fi productia industriala si exporturile. Asta ne arata ca seturile de masuri luate de guvern si Banca Nationala au asigurat stabilitatea necesara economiei romanesti, astfel incat fluxurile de investitii, care sunt vitale pentru dezvoltarea Romaniei, sa primeasca sansa de a reveni in economia romaneasca”, a afirmat Vladescu.

  • Vladescu: Deocamdata nu avem in plan lansarea de obligatiuni in alte valute decat euro

Acesta a mai spus ca miliardul de euro obtinut de pe pietele externe va fi folosit integral in investitii si ca obligatiunile au fost in euro din cauza apropiatei integrari a tarii noastre in Euroland. "Deocamdata nu avem in plan lansarea de obligatiuni in alte valute decat Europa", a conchis Vladescu.