Banca centrala a Japoniei a mentinut rata dobanzii de politica monetara la 0,1%, in conditiile in care a doua mare economie a lumii se confrunta cu o deflatie persistenta si o cerere redusa, potrivit AFP. Totodata, institutia a anuntat ca extinde masurile de urgenta lansate anul trecut pentru a impulsiona economia, prin dublarea creditelor pe termen scurt la dispozitia bancilor la 20.000 miliarde de yeni (220 miliarde de dolari).

"Economia Japoniei isi revine in principal ca urmare a masurilor de sustinere luate in tara si in strainatate, insa deocamdata nu se poate sustine pe baza cererii private interne", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Bank of Japan recunoaste ca depasirea deflatiei si revenirea la o crestere durabila si la o stabilitate a preturilor este o provocare pentru economia Japoniei.

Japonia a revenit pe crestere economica in al doilea trimestru din 2009, insa revenirea este fragila datorita reducerii preturilor de consum, datoriei publice ridicate si a cererii interne slabe.