Oana Petrescu, vicepresedinte executiv operatiuni & IT al Bancii Comerciale Romane, va prelua functia de vicepresedinte executiv pe segmentul retail al bancii incepand cu data de 1 iulie, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Ea il va inlocui in aceasta functie pe Martin Skopek, care a fost numit membru al Comitetului executiv al Erste Group responsabil pentru segmentul retail.

Dupa data de 1 iulie, Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, va prelua responsabilitatile de vicepresedinte executiv operatiuni & IT al BCR, pana la numirea unui succesor al Oanei Petrescu.

De asemenea, "in conformitate cu cele mai bune practici la nivelul principalelor subsidiare ale Erste Group si urmand finalizarii programului de integrare si transformare a BCR, s-a luat decizia de a numi in cadrul Comitetului executiv al BCR un vicepresedinte integral dedicat managementului riscurilor (Chief Risk Officer - CRO), functie inclusa acum in atributiile vicepresedintelui executiv financiar al bancii (Chief Financial Officer -CFO)", se mai arata in comunicat.

Sarcinile si responsabilitatile de CRO vor fi preluate, de la 1 august 2010, de catre Michael Beitz.

Helmuth Hintringer, actualmente vicepresedinte executiv Financiar & Risc, se va concentra asupra rolului de CFO, "extrem de important in termeni de performanta a Bancii Comerciale Romane in contextul largirii activitatilor BCR ca grup financiar".

Toate numirile urmeaza sa fie confirmate de Consiliul de supraveghere al BCR si sa primeasca aprobarea Bancii Nationale a Romaniei.

Oana Petrescu are o experienta bogata in banking in pozitii executive de top – ca membru al Comitetului executiv al BCR si participant la procesele de transformare a BCR precum si in pozitia de sef al diviziei servicii financiare la Andersen si Ernst&Young. In calitate de vicepresedinte executiv Operatiuni & IT al BCR, Oana Petrescu a contribuit la structurarea proceselor interne de servire a clientilor retail in diverse domenii precum operatiuni retail, procesare tranzactii bancare, extinderea si optimizarea retelei de unitati retail, dezvoltarea canalelor alternative de distributie a produselor si serviciilor bancare. Ea detine in prezent si pozitia de vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor.

Martin Skopek s-a alaturat echipei conducerii executive a BCR in 2006, administrand procesul de transformare si aliniere la standardele Erste a activitatii de retail dupa ce BCR a devenit membru al Erste Group.

Michael Beitz a lucrat ca senior risk manager in cadrul Erste Group in ultimii 25 de ani si are o vasta experienta in analiza si managementul riscului de credit. El a fost responsabil pentru managementul riscurilor la Ceska sporitelna si, in prezent, este CRO la Slovenska sporitelna. Beitz este familiarizat cu BCR facand parte din echipa de tranzitie dupa achizitia bancii de catre Erste Group.