La finalul acestui an, se preconizeaza o crestere economica situata intre 1% si 1,3%, care insa nu va fi resimtita imediat de cetateni, a declarat, joi, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Mihai Seitan, preluat de Agerpres. Oficialul a afirmat ca rata somajului va fi de aproximativ 7,5%.

Seitan crede insa ca usoara crestere economica nu va fi resimtita imediat de cetateni.

Ministrul Muncii a spus ca in urmatoarele doua luni numarul somerilor va creste, urmand ca pe perioada verii somajul sa scada. In acest fel, la finalul anului rata somajului va fi apropiata de cea inregistrata la sfarsitul anului 2009.

"Raportat la alte tari europene, in care rata somajului a ajuns la peste 10%, ne situam destul de bine. Important este sa intensificam masurile de reducere a somajului si de creare de noi locuri de munca. Este vorba de sprijinirea somajului tehnic si a firmelor care angajeaza someri. De asemenea, vor fi luate o serie de masuri legate de atragerea investitiilor straine si de imbunatatirea legislatiei referitoare la parteneriatul public-privat, masuri prin care va creste numarul angajatilor", a afirmat ministrul Muncii.