Guvernul a aprobat un proiect de lege pentru ratificarea contractului de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii (BEI) in vederea construirii liniei de metrou Drumul Taberei-Universitate. "Valoarea totala a proiectului este de 883 de milioane de euro, din care 395 de milioane de euro este valoarea finantarii primita de la BEI",a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu. Premierul a cerut Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul sa trimita proiectul de lege in regim de urgenta pentru a fi aprobat atat de Camera Deputatilor, cat si de Senat, in maxim 30 de zile.

Emil Boc a precizat ca este nevoie de aprobarea in regim de urgenta pentru ca autoritatile statului sa poata finaliza cat mai rapid procedurile de licitatie. Potrivit ministrului finantelor, imprumutul se deruleaza pana in 2014. Implementarea proiectului va fi realizata de Metrorex in baza unui acord subsidiar semnat intre Ministerul Finantelor, Ministerul Transporturilor si Metrorex. Proiectul ar trebui finalizat in 2015.

Premierul a cerut, initial, ca proiectul de lege sa fie transformat in proiect de ordonanta pentru a grabi procedurile. Insa, ministrul finantelor i-a raspuns ca nu se poate deoarece BEI a cerut ratificarea contractului de finantare prin lege. "Ca sa fie sigur ca Parlamentul isi da acordul", a adaugat Boc la raspunsul ministrului de finante. Faceti precizarea la Parlament ca este un proiect prioritar pentru Bucuresti.(...) Dorim ca in maxim 30 de zile sa parcurga ambele camere ale Parlamentului", a mai afirmat premierul. Acesta a mai cerut Ministerului Transporturilor sa urgenteze procedurile de licitatie in asta fel incat proiectul "sa se realizeze in cel mai scurt timp posibil".