Volksbank Romania a confirmat printr-un comunicat de presa despartirea de CEO-ul Gerald Schreiner si de vicepresedintele Herwig Burgstaller. "Volksbank International a decis sa puna in aplicare o schimbare a personalului in cadrul retelei si grupului. Gerald Schreiner isi va folosi vasta experienta profesionala in noua calitate de responsabil pentru dezvoltarea modelului de business in cadrul grupului. Herwig Burgstaller isi va folosi valoroasa expertiza in cadrul bancilor din reteaua VBI. Noii membri ai Directoratului sunt deja numiti si asteapta aprobarea BNR. Acestia sunt manageri experimentati si de succes din cadrul grupului Volksbank", se arata in comunicatul Volksbank.

De asemenea, Adunarea Generala a mai decis marirea capitalului filialei locale a bancii austriece cu 200 milioane de euro. "Pentru a se asigura un succes durabil, dupa ani de crestere economica intensiva, grupul Volksbank International incepe un nou capitol, vine cu un nou aport la capital si se concentreaza - nu numai in Romania - pe consolidarea pozitiei de top pe care o ocupa in prezent. Astfel, vor fi create noi sinergii in reteaua VBI, iar experientele membrilor managementului local vor fi folosite mult mai intens decat inainte", se mai spune in comunicat.

Activele cat si rezultatele bancii au evoluat peste media pietei in ultimii 5 ani, mai arata comunicatul VBR. In aceeasi perioada, numarul de unitati Volksbank Romania a atins pragul de 185, iar numarul de clienti s-a triplat, ajungand la 255.000. Volksbank Romania a reusit sa pastreze locul trei in sistemul bancar romanesc, cu active bilantiere de peste 5,2 miliarde euro, pozitie castigata inca din anul 2008.