Conform opiniilor exprimate in cadrul unui sondaj intern de catre membrii Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), Consiliul de Administratie al BNR ar putea decide in sedinta de politica monetara din data de 29 martie reducerea ratei dobanzii de politica monetara cu 50 de puncte de baza la 6,5 la suta, se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

Reducerea la 6,5 la suta a fost estimata de catre 64% dintre participantii la sondaj. Diminuarea cu 25 de puncte de baza pana la 6,75 la suta a fost estimata de catre 36% dintre participanti. Peste 90% dintre participantii la sondaj au estimat mentinerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele eligibile in lei (15%) in timp ce nemodificarea ratei rezervelor minime obligatorii la pasivele eligibile in valuta (25%) a fost estimata de catre toti participantii la sondaj.

AAFBR este o asociatie profesionala fara scop lucrativ, infiintata in luna ianuarie 2008 si care reuneste in randurile sale peste 50 de analisti din sectorul bancar, fonduri de pensii, societati de administrare a investitiilor, societati de asigurari si din piata de capital.