Banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS) a fost amendata cu 28,6 milioane de lire sterline de catre autoritatea de concurenta din Marea Britanie pentru ca a dezvaluit bancii rivale Barclays detalii privind costul creditelor acordate, potrivit Reuters. Office of Fair Trading (OFT) a aratat ca directorii RBS au transmis informatii privind costurile creditelor acordate firmelor de servicii, precum cele de avocatura si contabilitate, o piata dominata de RBS si Barclays.

Barclays a folosit aceste date pentru a stabili costurile la produsele proprii, insa nu a fost amendata deoarece a raportat cazul autoritatii de concurenta.

"Orice companie care dezvaluie concurentilor sai informatii confidentiale privind preturile risca o pedeapsa substantiala", a declarat Ali Nikpay, senior director in cadrul OFT. Acesta a mai precizat ca este important ca toate firmele care opereaza in Marea Britanie sa inteleaga gravitatea unui astfel de comportament.

Royal Bank of Scotland a inregistrat pierderi de 3,6 miliarde de lire sterline in 2009. Pierderile bancii la care statul britanic detine 84% dintre actiuni sunt insa mult mai mici decat recordul negativ inregistrat de RBS in 2008, respectiv 24,3 miliarde de lire sterline.