Profitul net la nivelul sectorului bancar romanesc s-a ridicat la 261 de milioane de lei, in februarie 2010, a declarat, miercuri, directorul Directiei de Stabilitate Financiara din cadrul Bancii Nationale a Romaniei, Ion Dragulin, in cadrul seminarului "Evaluari sectoriale privind stabilitatea financiara" organizat de BNR. "Profitabilitatea a depasit nivelurile dificile din prima parte a anului 2009. Profitul net la nivelul sectorului bancar romanesc atins in luna februarie 2010 s-a ridicat la 261 de milioane de lei", a afirmat Dragulin.

Acesta a afirmat ca acesta s-a datorat vanzarii unor pachete de credite.

Ion Dragulin a mai spus ca randamentul capitalurilor proprii a ajuns la sfârşitul lui februarie la 5,3%, de la 1,3% in luna anterioara. Directorul Directiei de Stabilitate Financiara din cadrul bancii centrale a mai precizat ca, desi inceputul de an a fost mai dificil în ceea ce priveşte profitabilitatea, in prezent exista o tendinta de consolidarea.

Totodata, oficialul BNR a afirmat ca situatia bancilor s-a mentinut sau chiar s-a imbunatatit. "Acest lucru s-a intamplat fara tensiuni, actionarii fiind constieniti ca este nevoie de o majorare serioasa a bazei de capital pentru a se proteja de pierderile neasteptate", a declarat Dragulin.