Guvernul a aprobat un proiect de lege potrivit caruia locuintele din cladirile incadrate in clasa I de risc seismic nu vor mai putea fi asigurate. Proiectul coreleaza Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor cu Legea 32/2000 privind societatile de asigurare si de supraveghere a asigurarilor. Premierul Emil Boc a cerut ca actul normativ sa fie trimis Parlamentului in regim de urgenta.

"Au dreptate asiguratorii, aici nu mai e vorba de o probabilitate in cazul acestor cladiri, e vorba de o certitudine ca vor cadea. Si atunci, indirect, obligam pe de-o parte si proprietarii sa se incadreze in programul aflat la Ministerul Dezvoltarii prin care in fiecare an facem economie de 90% din sumele care se aloca", a declarat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga. Potrivit acestuia, prin corelarea celor doua legi, apararea drepturilor asiguratilor si promovarea activitatii de asigurare in Romania revine comisiilor de supraveghere a asigurarilor.

Ministrul a mai spus ca va fi inlocuit termenul de 90 de zile de la data adoptarii normelor de catre comisia de supraveghere a asigurarilor cu o data ce va fi comunicata prin ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), de la care persoanele fizice si juridice sunt obligate sa asigure impotriva dezastrelor naturale toate constructiile pe care le detin.