Asistam la un adevarat foileton. Sa fie taxate bancile sau sa nu fie? Germania, prin vocea ministrului sau de Finante, zice ca da. Franta e si ea de acord. In Marea Britanie lucrurile par de asemenea clare. Mai mult, taxa ar putea viza si fondurile speculative, ne explica ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Cearta a inceput inca de la primele discutii. Bine, bine, taxam bancile, dar unde depunem banii? Nemtii ii vor intr-un fond care sa acopere eventualele falimente bancare. Pe scurt, bancile sa isi plateasca singure inmormantarea si sa lase si ceva pentru parastasul de 6 luni. Franta ii vrea la buget. De inteles si asta, cata vreme deficitul public e urias si orice bani sunt primiti cu geamatul unui orgasm financiar.

Lucizii spun ca nu conteaza atat de tare unde duci banii, conteaza sa ii strangi odata, ca poate vine alt val al crizei si te prinde dezbracat. Instituirea taxei, dincolo de bunele intentii („sa taxam lacomia bancilor”, “sa facem bancile mai responsabile”,” sa pregatim de pe acum o posibila noua criza”) mai spune ceva.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.