Banca Nationala cauta sa contracteze serviciile unei firme de administrare, intretinere si curatenie pentru care este dispusa sa plateasca 5,5 milioane de lei (circa 1,3 milioane de euro) fara TVA in baza unui contract pe 4 ani, se arata intr-un anunt publicat luni pe site-ul e-licitatie.ro. In plus, autoritatea monetara intentioneaza sa isi monteze doua lifturi si sa isi decoreze spatiul din Lipscani. Pentru aceasta din urma lucrare, BNR a alocat 6,71 milioane de lei (1,5 mil. euro), iar lucrarile nu se vor putea intinde pe mai mult de 8 luni de la data demararii lor.

In cazul anuntului de intretinere si curatenie, firma castigatoare trebuie sa asigure in pret servicii de incarcare-descarcare manipulari obiecte grele, salubrizare,vidanj-desfundat si spalat canalizare, asigurare spatiu pentru depozitarea obiectelor de inventar, se mai spune pe site-ul e-licitatie.ro. BNR percepe o garantie de participare de 125.000 lei. "Platile se vor face lunar, din fonduri proprii, in baza atasamentelor verificate si semnate de beneficiar, intocmite pentru cantitati real executate", se mai arata in anunt.

Firmele care doresc sa monteze lifturi in sediul BNR trebuie sa detina o autorizatie emisa de Ministerul Culturii pentru a executa lucrari in imobile cu statut de monument istoric, sa fi executat lucrari similare in ultimii 5 ani, din care cel putin una de minim 1.500.000 euro/lucrare, cu recomandari. In plus, oficialii BNR solicita prezentarea de mostre de materiale: parchet, lambriu, specificatii tehnice, fotografii.

In decizia finala, pretul va "cantari" 70%, nivelul calitativ, tehnic si functional 12%, garantia 12% si perioada de executie (mai mica de 8 luni) 6%, se mai arata in anunt.