Un fost trader al Société Générale a fost arestat luni la New York si acuzat de furtul si utilizarea unor coduri informatice ale bancii franceze, noteaza Wall Street Journal si Reuters. Citand surse judiciare, WSJ mai scrie acuzatul de origine indiana Samarth Agrawal, era angajat in divizia newyorkeza a SocGen de "high frequency trading" .

Metoda permite plasarea ordinelor de tranzactionare la intervale de ordinul fractiunilor de secunda, traderul putand astfel profita de diferentialele de curs ale actiunilor pentru a-si multiplica banii. FBI a avut un rol important in prinderea bancherului de origine indiana, interceptandu-i acestuia convorbirile de pe mobilul cu care acesta isi desfasura activitatea.

Potrivit documentelor citate de WSJ, Samarth Agrawal a demisionat in noiembrie din SocGen, chiar daca a continuat sa faca bani cu ajutorul codurilor furate. In iulie 2009, un alt trader fusese arestat din acelasi motiv, tehnica "high frecuency trading" fiind utilizata pe scara larga de bancheri din cauza profiturilor mari obtinute.