Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului Bucurestiului de la "negativa" la "stabila", ceea ce reflecta decizia similara luata in februarie in cazul Romaniei, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara. Totdata, Fitch a reafirmat calificativele pentru creditele pe termen lung, la "BB+" pentru creditele in valuta si "BBB-" pentru cele in moneda locala.

De asemenea, ratingul pentru creditele pe termen scurt in valuta a fost mentinut la "B", iar ratingul obligatiunilor de 500 milioane euro, scadente in iunie 2015, la "BB+".

"Ratingul orasului este sustinut de rolul Bucurestiului de capitala economica si politica, de performanta bugetara inca satisfacatoare si de nivelul acceptabil al datoriei. Ratingul ia in calcul expunerea semnificativa la datorii in valuta si potentialele riscuri de refinantare, precum si contractia economica la nivel national si local", se mai arata in comunicat.

Fitch mai arata ca ratingul Bucurestiului ar putea creste ca urmare a unei modificari in sens pozitiv a ratingului de tara, daca performantele bugetare si datoriile raman la nivelurile actuale. Totodata, scaderea ratingului ar putea surveni pe fondul deteriorarii performantelor operationale si a cresterii datoriilor peste nivelul de 150% din veniturile operationale.

De asemenea, orice modificare negativa a ratingului de tara al Romaniei va fi reflectata automat in ratingul Bucurestiului.