Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Fitch a revizuit in sens pozitiv perspectiva Bucurestiului si a reafirmat ratingul "BB+"

Fitch Ratings a revizuit perspectiva ratingului Bucurestiului de la "negativa" la "stabila", ceea ce reflecta decizia similara luata in februarie in cazul Romaniei. Totdata, Fitch a reafirmat calificativele pentru creditele pe termen lung, la "BB+" pentru creditele in valuta si "BBB-" pentru cele in moneda locala. De asemenea, ratingul pentru creditele pe termen scurt in valuta a fost mentinut la "B", iar ratingul obligatiunilor de 500 milioane euro, scadente in iunie 2015, la "BB+"."Ratingul orasului este sustinut de rolul Bucurestiului de capitala economica si politica, de performanta bugetara inca satisfacatoare si de nivelul acceptabil al datoriei.

Ratingul ia in calcul expunerea semnificativa la datorii in valuta si potentialele riscuri de refinantare, precum si contractia economica la nivel national si local", se arata in comunicatul institutiei.

Orice modificare negativa a ratingului de tara al Romaniei va fi reflectata automat in ratingul Bucurestiului.

BMW suspenda partial productia la trei fabrici, din cauza norului de cenusa

Constructorul german de autovehicule BMW a suspendat partial productia de autovehicule la trei uzine din Germania pana joi. Decizia BMW este motivata de imposibilitatea subcontractorilor sai de a asigura livrarea unor piese si componente electronice, din cauza paralizarii traficului aerian in Europa.

Masura are un impact negativ de 7.000 de autovehicule asupra productiei. Cele trei fabrici sunt localizate in sudul Germaniei si reprezinta cele mai importante facilitati de productie ale BMW. In 2009, acestea au livrat 651.000 de masini.

Google, blocat sau cenzurat in 25 din cele 100 de tari unde opereaza

Serviciile Google sunt blocate sau cenzurate intr-o anumita masura intr-un sfert din tarile in care compania isi ofera serviciile, a anuntat luni gigantul american, potrivit PC World.

China nu este singura tara care vrea sa controleze continutul postat pe internet, Google mentionand cazuri in tari din Europa precum Germania, Franta sau Turcia. In Germania si Franta, spre exemplu, datorita legislatiei nationale care interzice publicarea de materiale pro-naziste, rezultatele cu astfel de continut nu sunt afisate.

Daca in tari unde Google activeaza, legislatia nationala interzice un anumit continut, Google restrictioneaza accesul la acel continut doar in respectivele tari, nu si in altele. Exemplu dat este Turcia, unde in urma cu doi ani compania a blocat accesarea in aceasta tara a unui clip video postat pe YouTube care era ilegal, dar s-a impotrivit extinderii la nivel global a acestei masuri asa cum i s-a solicitat.

Vladimir Putin: Recesiunea economica s-a terminat in Rusia, insa criza continua

Recesiunea economica s-a terminat in Rusia, insa acest lucru nu inseamna si sfarsitul crizei, a declarat premierul Vladimir Putin in fata legislatorilor de la Moscova. Rusia a fost afectata grav de criza: economia sa, dependenta de hidrocarburi, "a fost lovita" din cauza lipsei de diversificare. Produsul Intern Brut a scazut cu 7,9% in 2009.

Putin a reconfirmat estimarile guvernului, potrivit carora economia va creste cu 3,1% in 2010. El a adaugat insa ca, dupa toate probabilitatile, cresterea va fi chiar mai mare.