Consiliul Concurentei a sanctionat Raiffeisen Bank SA cu 14.006.712 lei pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare. Informatiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzactionare privind depozitele plasate si atrase, la momentul fixingului, de catre bancile participante la stabilirea indicilor de referinta ROBID/ ROBOR in cursul lunii octombrie 2008, arata un comunicat al Consiliului.

UPDATE: Raiffeisen Bank a anuntat ca va contesta decizia Consiliului Concurentei de a sanctiona compania pentru furnizarea de informatii inexacte, precizand ca incalcarile invocate de Consiliu nu exista.

“In opinia noastra, incalcarile invocate de Consiliu nu exista: reprezentantii bancii au oferit absolut toate informatiile si documentele solicitate. Dupa mai bine de un an de zile, anchetatorii au revenit cu nu mai putin de cinci cereri de informatii suplimentare, la care am raspuns amanuntit. Banca noastra nu a furnizat informatii inexacte; faptul ca investigatorii au o intelegere diferita de cea a specialistilor bancari despre unele informatii nu poate fi retinut in culpa noastra”, a declarat Daniel Nicolaescu, director directia juridic si guvernanta corporativa Raiffeisen Bank.

Investigatia Consiliului Concurentei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare a fost declansata la sfarsitul lunii octombrie 2008.

Potrivit legii, Consiliul Concurentei poate amenda agentii economici cu pana la 1% din cifra de afaceri a acestora pentru furnizarea unor informatii inexacte in cadrul investigatiilor pe care acesta le desfasoara.