"Procesul Consiliului Concurentei cu Raiffeisen Bank s-ar putea intinde pe mai bine de 5 ani, daca urmeaza modelul unei alte banci amendate de noi- BRD", a declarat pentru HotNews.ro presedintele Consiliului, Bogdan Chiritoiu. El a mai spus ca in procesul cu BRD, dosarul tocmai a trecut de Curtea Constitutionala, avocatul bancii franceze fiind Valeriu Stoica, ex-ministrul Justitiei.

Reamintim ca organismul de reglementare a concurentei a sanctionat Raiffeisen Bank SA cu 14.006.712 lei pentru furnizarea de informatii inexacte in cadrul investigatiei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare. Informatiile inexacte s-au referit la activitatea de tranzactionare privind depozitele plasate si atrase, la momentul fixingului, de catre bancile participante la stabilirea indicilor de referinta ROBID/ ROBOR in cursul lunii octombrie 2008, arata un comunicat al Consiliului.

In octombrie 2008 a avut loc celebrul atac speculativ la adresa leului, dupa care o parte dintre dealerii bancilor comerciale care au participat la atac au fost fie dati afara, fie trecuti pe linie moarta in urma unor presiuni.