BCR a aliniat comisionul de rambursare anticipata perceput pentru creditele negarantate nou acordate la prevederile Directivei Europene privind Creditul de Consum, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Astfel, incepand din data de 26 aprilie, banca a eliminat comisionul de rambursare anticipata pentru creditele negarantate cu dobanda variabila.

In ceea ce priveste creditele negarantate cu dobanda fixa, BCR a implementat un comision de rambursare anticipata de 1% din suma rambursata in avans si 0,5% daca rambursarea are loc in ultimul an al contractului de credit, dar nu mai putin de 65 lei.

"In situatia in care, pentru creditele negarantate cu dobanda fixa, diferenta intre rata dobanzii convenita initial si rata dobanzii la care banca poate acorda credite la momentul la care intervine rambursarea anticipata depaseste nivelul stabilit initial pentru comisionul de plata anticipata, banca isi rezerva dreptul de a ajusta corespunzator nivelul acestui comision", se mai arata in comunicat.

Noul comision se aplica doar creditelor negarantate nou acordate si nu are impact asupra creditelor negarantate aflate in sold. Pentru acestea din urma, la rambursarea anticipata se va percepe comisionul de rambursare anticipata stipulat in contractul de credit initial semnat de client.

BCR, membra a Grupului Erste, este cea mai mare institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16,4 miliarde de euro. Banca are in prezent 665 de unitati de retail si 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 2.000 de bancomate (ATM) si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).