Profitul net al BRD a scazut cu 5% in primul trimestru, la 199 milioane lei

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 3 mai 2010, 9:51 Economie | Finanţe & Bănci

BRD - Societe Generale a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 199 milioane de lei, aproximativ 49 milioane de euro, cu 5% mai putin decat in perioada similara a anului trecut, potrivit datelor bancii. Totodata, activele institutiei de credit s-au redus cu 1,4%, pana la 45,7 miliarde de lei (11,1 miliarde de euro).

"Rezultatele financiare obtinute de BRD - Groupe Société Générale in cursul primului trimestru al anului reflecta scaderea accentuata a activitatii economice si reducerea puternica si persistenta a cererii de produse si servicii bancare, indeosebi pe piata creditului", se mai arata in comunicat.

Totodata, venitul net bancar a ajuns la 915 milioane de lei (224 milioane de euro), cu 12% mai mare decat la finele lunii martie 2009, iar profitul brut din exploatare a inregistrat o crestere de 24% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 570 milioane de lei (139 milioane euro).

Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 32,8 miliarde de lei, cu 1% mai mic fata de 31 martie 2009. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la 15,7 miliarde de lei, in scadere cu 2%, in timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice a ramas relativ constanta, la 17,1 miliarde de lei.

Depozitele clientelei inregistrau la sfarsitul primului trimestru al anului 2010 o crestere cu 4% comparativ cu perioada similara a anului trecut, ajungand la 30,7 miliarde de lei.  

"In acelasi timp, banca a gestionat atent cheltuielile generale (care au fost in scadere cu 3% fata de primul trimestru al anului 2009), ceea ce a contribuit la imbunatatirea sensibila a coeficientului de exploatare (37,7%, in scadere cu aproape 6 puncte procentuale fata de martie 2009). Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost la sfarsitul primului trimestru de 17,2%", se spune in comunicat.

"Economia a ramas in primul trimestru al anului 2010 la o turatie destul de scazuta, astfel incat performanta noastra a fost afectata, in special din cauza cererii reduse. Cu toate acestea, am reusit sa tinem sub control cheltuielile, iar costul net al riscului s-a stabilizat, avand un avans nesemnificativ fata de sfarsitul anului 2009”, a declarat Guy Poupet, presedintele – director general al BRD - Groupe Societe Generale.

BRD avea la sfarsitul lunii martie 2,5 milioane de clienti. Banca are peste 2,1 milioane de carduri valide si opereaza o retea de aproximativ 1 500 ATM-uri si aproape 20 000 de POS-uri.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

288 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri