Grecia va primi la timp banii de la Uniunea Europeana (UE) si Fondul Monetar International (FMI) pentru a-si onora datoriile de noua miliarde de euro, scadente in data de 19 mai, a declarat luni un oficial guvernamental citat de AFP. Aceste declaratii vin la o zi dupa ce autoritatile de la Atena au ajuns la un acord cu UE si FMI cu privire la un ajutor financiar de 110 miliarde de euro.

"Avem nevoie de noua miliarde de euro pana pe 19 mai, iar acesti bani vor ajunge la timp. Totul a fost facut tinandu-se cont de aceasta data", a declarat oficialul.

Guvernul socialist de la Atena a prezentat, duminica, un plan ce contine masuri de austeritate in valoare de 30 miliarde de euro, in schimbul banilor pe care urmeaza sa-i primeasca de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. Premierul George Papandreou a anuntat ca tara sa a cazut la o intelegere legata de acordarea, de catre UE si FMI, a unui pachet de ajutor "fara precedent" pentru a evita "falimentul". Acest ajutor financiar s-ar putea ridica la 110 miliarde de euro.