Grupul bancar elvetian UBS a obtinut in primul trimestru al acestui an un profit net de 2,2 miliarde de franci elvetieni (1,54 miliarde de euro), cu 83% mai mult decat in trimestrul anterior, potrivit AFP. Analistii estimau ca UBS va obtine un profit de 2,0 miliarde de franci.

Conform datelor UBS, toate diviziile grupului au incheiat trimestrul pe profit, inclusiv divizia de investment banking, care a inregistrat pierderi semnificative pe perioada crizei financiare. In primele trei luni ale acestui an, divizia de investment banking a obtinut un profit inainte de impozitare de 1,19 miliarde de franci.

Cu toate acestea, banca nu a reusit sa opreasca iesirile de capital in primul trimestru, care s-au ridicat la 18 miliarde de franci. Aceasta reprezinta insa o imbunatatire fata de situatia din perioada similara a anului trecut, cand iesirile de capital s-au ridicat la 56,2 miliarde de franci.

Pentru a stopa iesirile de capital, banca elvetiana a luat o serie de masuri pentru imbunatatirea imaginii, afectata de procesele de evaziune fiscala deschise in Statele Unite si de pierderile de 21,29 miliarde de franci inregistrate in 2008.