Ministerul Finantelor discuta cu reprezentantii FMI patru variante de modificari ale taxelor si impozitelor, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, la sfarsitul sedintei de Guvern. "Sunt convins ca sunt astfel de discutii si la Ministerul de Finante, sunt patru variante, din cate imi dau seama, dar altceva nimic", a precizat Blaga facand referire la posibila majorare a taxelor.

Potrivit acestuia in sedinta de Guvern, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a prezentat situatia negocierilor cu reprezentantii FMI. Blaga nu a oferit detalii legate de raportul prezentat in Guvern.

Surse apropiate negocierilor au declarat pentru HotNews.ro ca negocierile intre Guvern si FMI se concentreaza marti "pe marginea unor modificari la Codul Fiscal care vizeaza impozitarea terenurilor nelucrate, a tranzactiilor imobiliare si a bunurilor de lux". Sursele citate au mai spus ca cele doua parti iau in calcul si cresterea TVA si a cotei unice de impozitare cu 1-2 puncte procentuale, dar in nici un caz pentru perioada imediat urmatoare.

"Cresterea TVA si a cotei vor intra in vigoare cel mai probabil la inceputul anului 2011, daca bugetul de stat va fi in continuare dezechilibrat", au mai spus sursele consultate de HotNews.ro.