Fondul Monetar International va aproba majorarea tintei de deficit bugetar, au declarat pentru Reuters surse apropiate negocierilor, care au precizat ca majorarea taxelor ramane o posibilitate.

"Cu siguranta vom vedea o revizuire a tintei de deficit bugetar. Conditiile externe s-au inrautatit si, ca urmare, si unii indicatori macroeconomici", a declarat sursa citata. Aceasta nu a precizat care va fi noua tinta de deficit.

Romania s-a angajat sa isi reduca deficitul bugetar la 5,9% in acest an, de la 7,2% cat a fost in 2009, dar instabilitatea financiara accentuata din ultima perioada indica faptul ca guvernul va solicita o majorare a tintei de deficit.

Misiunea FMI se afla in Bucuresti pana la sfarsitul saptamanii. Premierul Emil Boc a plecat la Palatul Cotroceni imediat dupa sedinta de guvern, pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu despre negocierile cu Fondul Monetar International, existand posibilitatea ca la seful statului sa se deplaseze si expertii FMI, pentru concluzii inainte de finalul misiunii.