"Numarul variantelor de reducere a deficitului pe care le analizam s-a restrans la una sau doua. Probabil ca maine (n.red. vineri) vom avea decizia finala", in legatura cu posibila crestere a TVA si a cotei unice, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. El a adaugat ca se cauta "cea mai buna varianta pentru a iesi din aceasta situatie".

"Ca sa folosesc o expresie care-i place guvernatorului Mugur Isarescu, cautam cu FMI sa gasim fine tuning", a adaugat Vladescu.

Surse apropiate negocierilor FMI-Guvern au declarat miercuri pentru HotNews.ro ca varianta majorarii TVA a picat, Fondul argumentind ca executivul are oricum dificultati in colectarea TVA la actuala valoare. In aceste conditii, negocierile se duc pe majorarea taxei unice, Guvernul Boc propunind cresterea de la 16% la 19%, in timp ce FMI propune 21%.

Joi, delegatia FMI are programate discutii cu premierul Emil Boc, dar si o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Potrivit unor informatii difuzate de televiziunile de stiri, Emil Boc, insotit de ministrii Adriean Videanu si Gabriel Oprea, au fost dimineata la Palatul Cotroceni.