Economia britanica va fi, foarte probabil, afectata de starea de nesiguranta politica de dupa alegeri, dar Londra nu ar trebui sa se bazeze pe un sprijin de la Uniunea Europeana daca va suferi o criza financiara, a declarat presedintele Autoritatii pietelor financiare din Franta, citat de Reuters. Declaratie vine la cateva zile dupa ce Marea Britanie a refuzat sa contribuie la ajutorul financiar pentru euro, lovit de criza din Grecia.

Jean-Pierre Jouyet a spus la postul de radio Europe 1 ca refuzul Londrei de a lua parte la pachetul de un trilion de dolari (750 miliarde de euro) pentru stabilizarea monedei euro arata ca Uniunea Europeana s-a fragmentat in trei grupuri distincte.

"Ai pe de o parte Europa (monedei) euro, pe de alta parte Europa tarilor care inteleg moneda euro … si mai ai englezii," a spus Jouyet. "Englezii vor fi cu siguranta o tinta avand in vedere dificultatile politice prin care trec … Daca nu vrei sa arati solidaritate cu zona euro, hai sa vedem ce se va intampla cu Regatul Unit", a adaugat el.

Mai multi oficiali francezi au condamnat refuzul britanicilor, care au aratat ca atat Polonia, cat si Suedia, tari care nu fac parte din zona euro, au fost de acord sa contribuie la finantarea unui fond pentru statele din zona euro care sunt in dificultate.