Raiffeisen Bank a revizuit in sens negativ prognoza cu privire la evolutia economiei romanesti in acest an, estimand o stagnare economica, dupa ce initial se astepta la un avans al PIB de 1%, se arata intr-un comunicat al bancii. Analistii bancii precizeaza ca masurile anuntate saptamana trecuta vor avea un impact negativ suplimentar asupra cresterii economice din acest an.

Totodata, acestia nu exclud ca in acest an economia sa se mentina in teritoriu negativ.

"Datele recente au aratat ca revenirea economica este mult mai dificila decat se astepta. Productia industriala, vanzarile cu amanuntul si activitatea din constructii au dezamagit in ianuarie si februarie, desi o imbunatatire s-a observat in martie. In plus, masurile de austeritate anuntate saptamana trecuta de catre guvern vor avea un impact negativ suplimentar asupra cresterii economice din acest an", se arata in comunicatul bancii.

Saptamana trecuta, analistii Raiffeisen aratau ca desi masurile anuntate joi de presedintele Traian Basescu vor avea un efect negativ pe termen scurt, pe termen mediu si lung aceste masuri vor influenta pozitiv cresterea economica.

Raiffeisen Bank isi mentine prognoza de 3,5% pentru anul viitor.