Veniturile bugetare realizate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in primele patru luni ale anului s-au ridicat la 44,43 miliarde de lei, adica 95,95% din programul comunicat de Ministerul Finantelor Publice, se arata intr-un comunicat al institutiei. ANAF mai arata ca programul la bugetul de stat cumulat pe primele patru luni ale anului a fost realizat in proportie de 93,93%.

Astfel, Agentia avea in program atragerea a 30,27 miliarde de lei la bugetul de stat, insa sumele virate s-au ridicat la 28,43 miliarde de lei.

"In structura veniturilor bugetului de stat situatia se prezinta dupa cum urmeaza: la impozitul pe venit prevederile bugetare au fost realizate in proportie de 98,65%, la impozitul pe profit prevederile bugetare cumulat pe patru luni ale anului 2010 au fost realizate in proportie de 93,48%, iar in domeniul taxei pe valoarea adaugata prevederile bugetare au fost realizate in proportie de 96,97%", se mai arata in comunicat.

In ceea ce priveste bugetele de asigurari sociale, bugetul asigurarilor sociale de stat a fost realizat in proportie de 101,24%, prevederile bugetare la bugetul Fondului national unic de asigurari de sanatate au fost realizate in proportie de 99,33%, iar la bugetul asigurarilor pentru somaj, prevederile bugetare au fost realizate in proportie de 77,21%.

In perioada ianuarie - aprilie, ANAF a acordat amanari la plata pentru un numar de 4.286 contribuabili, pentru o suma totala a obligatiilor fiscale restante inregistrate de acestia in valoare de 1,5 miliarde de lei.