Discutarea memorandumului cu Fondul Monetar International (FMI) in Consiliul Economic si Social (CES) a fost amanata pentru luni, la solicitarea sindicatelor, a declarat presedintele CES, Florian Costache, potrivit Mediafax. "Am decis amanarea discutarii memorandumului cu FMI pentru luni, la ora 13:00, in urma solicitarii sindicatelor. Patronatele sunt de acord cu aceasta amanare", a spus Costache.

Sedinta CES a fost programata initial pentru vineri, ora 10.00.

Liderii confederatiilor sindicale au cerut miercuri presedintelui CES sa amane pentru luni sedinta plenului CES pentru discutarea memorandumului cu FMI, deoarece nu au primit inca datele de la Ministerul Finantelor privind cifrele exacte pe care se fundamenteaza masurile de austeritate.

Finantele au precizat miercuri ca au transmis sindicatelor datele statistice solicitate, atat in formatul electronic cerut de sindicalisti, cat si prin posta, dar presedintele Cartel Alfa, Daniel Hossu, ar fi recunoscut ca nu a putut deschide documentele din cauza unei erori informatice.

"Astazi, 12 mai 2010, aceste date au fost transmise in formatul electronic solicitat de liderii sindicali. Dintr-o eroare de sistem informatic, recunoscuta de domnul Bogdan Hossu, in convorbirea avuta cu Ministerul Finantelor, documentele electronice nu au putut fi accesate. Mentionam ca documentele au fost transmise si prin posta tot astazi, 12 mai 2010, catre urmatorii lideri sindicali Bogdan Hossu, presedinte Cartel Alfa, Dumitru Costin, presedinte BNS, Marius Petru, presedinte CNSLR-Fratia, Iacob Baciu, presedinte al CSDR si Ion Popescu, presedinte al CNS Meridian", se spune intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.