Angela Merkel, des criticata pentru lipsa ei de solidaritate in fata problemelor Greciei si ale UE in genere, a realizat ieri ca problema e mult mai serioasa. „Daca Euro esueaza, intreaga Europa esueaza”, a spus ieri Merkel. Europenii devin tot mai ingrijorati de paritatea monedei unice in fata celei americane, desi partea proasta e ca pe termen mediu euro ar putea ajunge la o paritate de 1:1 cu moneda oficiala a Botswanei, scrie Dan Popa pe blogul sau.

Seful Deutsche Bank a explicat tot ieri ca are mari indoieli cu privire la capacitatea Greciei de a-si rambursa datoria. Probabil ca in sala de trading, baietii lui Josef Ackermann faceau deja jocurile.

In Islanda, cazul falimentului bancilor nationalizate Kaupthing, Landsbanki si Glitnir capata o turnura tot mai delicata. Arestari, mandate internationale de arestare, iesiri in strada impotriva bancherilor (acuzati de falimentarea tarii) si doua miliarde de euro devalizate „din interiorul” bancii.

Electricitatea s-ar putea scumpi in Franta, alta tari urmand sa ia si ele masuri similare. Tinta de inflatie a Romaniei tuseste tot mai puternic.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Dan Popa.