Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a demarat negocieri cu CEC si EximBank in vederea identificarii unor solutii pentru flexibilizarea conditiilor de creditare a mediului de afaceri, a afirmat secretarul de stat in MECMA, Irinel Cristu. "Este dorita implicarea mai puternica a CEC si Eximbank care respectand conditiile de prudentialitate ar putea, totusi, sa dea un semn de imbunatatire a instrumentelor de creditare, mai ales dupa ce Banca Nationala a redus rata dobanzii", a precizat Cristu.

Potrivit acesteia, Ministerul Economiei asteapta un raspuns din partea celor doua banci. "In aceste conditii extrem de dificile, este nevoie de solidaritate, chiar reducand putin si rata profitului", a mai spus secretarul de stat in Ministerul Economiei.

Aceasta mai face un apel la solidaritate pentru mediul de afaceri. "Optiunea Guvernului de a nu modifica taxele este un vot de incredere dat sectorului privat pentru ca acesta sa aiba mai repede sansa sa-si revina. De aceea, as vrea sa lansez un apel la solidaritate pentru mediul de afaceri, sa cer sa se mobilizeze pentru a tura motoarele", a afirmat Cristu.