Sindicatele si patronatele refuza in continuare varianta reducerii salariilor si a pensiilor si cer Executivului sa redacteze o noua scrisoare catre Fondul Monetar International, care sa includa si propunerile lor pentru relansarea situatiei economice.

Scrisoarea urmeaza sa fie trimisa in urmeatoarele doua zile."Se poate negocia un nou acord cu FMI", a sustinut liderul confederatiei sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la

-Guvernului i sa va remite o scrisoare cuprinzand pozitiile reprezentantilor CES (24-48 de ore)

-in urma lecturii si propunerilor primite, Guvernul va redacta un nou document (pana la finele saptamanii)

-varianta finala va fi discutata cu reprezentantii CES pentru a primi avizul (termen: 6 zile, incepand de azi)

-trimiterea scrisorii oficiale catre FMI pana cel tarziu luni, 24 iunie)

Calendarul armoniei Guvern-Patronate-Sindicate

iesirea de la sedinta Consiliului Economic si Social de luni. "Asociatia Nationala a Investitorilor Romani a trimis FMI o scrisoare, iar reprezentantii Fondului spun ca, in cazul in care se gasesc alte masuri, sunt dispusi sa renegocieze", sustine liderul sindical.

"Cerem o noua politica fiscala care sa rezolve echilibrul cerut de FMI, fara sa arunce rezolvarea acestei situatii de criza in sarcina categoriilor defavorizate", a adaugat acesta.

La randul sau, preşedintele UGIR-1903, Cezar Corici, sustine ca "Textul acordului cu FMI poate fi modificat": "Eu nu cred ca FMI nu isi doreste sa aiba cu Romania un acord care sa beneficieze de sprijinul partenerilor sociali. Fara acceptarea si de catre sindicate a termenilor din acord, riscam sa vedem miscari continue de strada. Textul poate fi modificat, continutul economic e cel care nu poate suferi modificari".