Secretarul general al Trezoreriei din Marea Britanie, David Laws, numit in functie de premierul David Cameron saptamana trecuta, a ajuns la birou pentru a gasi un biletel lasat de predecesorul sau Liam Byrne, pe care scria: "Draga secretar general, ma tem ca trebuie sa va anunt ca nu mai sunt bani", relateaza Bloomberg.

"Ceea ce era adevarat, dar ceva mai putin decat ma asteptam," a adaugat Laws, numarul doi in Trezorerie, dupa ministrul finantelor.

Marea Britanie se va stradui in urmatoarea perioada sa reduca deficitul bugetar, cel mai mare de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit Reuters, guvernul britanic, format in urma coalitiei dintre conservatori si liberali-democrati, a inceput campania de reducere a cheltuielilor prin taierea fondurilor pentru o trupa de dans brazilian cu percutie, precum si pentru alte patru proiecte, cum ar fi constructia de chioscuri la un festival de muzica sau cursuri despre probleme globale pentru educatoare.

Ministrul insarcinat cu departamentul dezvoltarii internationale, Andrew Mitchell, a declarat ca va economisi, prin reducerea bugetelor pentru cele cinci proiecte, peste 1 milion de lire sterline.

Cabinetul si-a propus sa taie 6 miliarde de lire sterline din cheltuielile publice. Saptamana trecuta, noul guvern a decis diminuarea salariilor ministrilor cu 5%.