"Nu cred ca exista problema intarzierii unei noi transe de la FMI", a declarat, marti, ministrul Muncii, Mihai Seitan. Oficialul a declarat ca reduceriile de salarii si pensii se vor face "pentru toti" la fel.

Mihai Seitan a declarat, citat de Mediafax, ca Executivul discuta deocamdata ca reducerile salariale sa fie 25% pentru toata lumea si ca nu se pune problema unei "diseminari in sus sau in jos". Ministrul a spus ca Guvernul ia in calcul si posibilitatea evitarii reducerilor unor alocatii sau indemnizatii care vizeaza copiii sau persoanele cu handicap.

Ministrul Seitan a spus ca nu poate preciza deocamdata daca ar trebui sa plece 100.000 sau 200.000 de bugetari pentru reducerea cheltuielilor.

Intrebat daca exista posibilitatea ca FMI sa nu acorde urmatoarea transa din imprumut, ministrul Muncii a declarat ca aceasta poate sa fie cel mult intarziata: "Fondul Monetar International ne acorda acest imprumut fara doar si poate. Poate putin mai tarziu decat trebuie, dar nu asta e problema".

Scrisoarea catre FMI trebuie aprobata de Guvern pana miercurea viitoare, ca sa poata fi avizata si de board-ul Fondului, la finele lunii iunie.

Declaratia lui Seitan a fost facuta dupa discutiile de marti pe care ministrul Muncii impreuna cu cel de Finante, Sebastian Vladescu, le-au avut cu sindicatele si patronatele.

Sindicatele vor organiza, miercuri, un miting in fata Palatului Victoria din Bucuresti, la care sunt asteptate sa participe 60.000 de persoane.