Guvernul Italiei intentioneaza sa adopte o serie de masuri pentru reducerea deficitului bugetar, care ar putea include si scaderea temporara a salariilor membrilor guvernului si managerilor din administratia publica, potrivit AFP care citeaza presa italiana. La inceputul acestei luni, autoritatile de la Roma au anuntat scaderi suplimentare de cheltuieli in valoare de 5-7 miliarde de euro, pe langa cele 20 miliarde de euro anuntate initial, pentru a reduce deficitul public la 2,7% din PIB in 2012.

Printre masurile discutate se numara diminuarea cu 10%, pe o perioada de trei ani, a salariilor managerilor din administratia publica care castiga peste 100.000 de euro pe an si scaderea cu 10-15% a salariilor membrilor guvernului. De asemenea, s-a apropus introducerea unei taxe de 10 euro pentru consultatiile medicale de specialitate.

Masurile propuse pentru reducerea deficitului au facut obiectul a numeroase speculatii in ultimele saptamani. Ministrul Finantelor a declarat saptamana trecuta ca "toate aceste zvonuri sunt neclare si confuze", precizand ca nu a fost luata nicio decizie in acest sens.

Presa din Italia mai arata ca guvernul va adopta saptamana viitoare masurile necesare pentru reducerea deficitului.