Directorul Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat joi seara ca zona euro nu risca sa intre in colaps, dar increderea in liderii acestei regiuni este esentiala, scrie Wall Street Journal in editia electronica de vineri.

"Zona euro nu risca sa explodeze, riscul este ca functioneaza prost", a afirmat Dominique Strauss-Kahn intr-un interviu pentru televiziunea franceza France 2.

"Tarile din zona euro sunt impreuna si trebuie sa fie capabile sa actioneze impreuna. Sincer, vedem ca acum nu prea se intampla asa", a adaugat Strauss-Kahn.

Liderii a doua mari economii, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au incercat in ultimele zile sa creeze un front comun dupa divergentele din randul tarilor zonei euro in ceea ce priveste sistemul de reglementare financiara si problema monedei euro.

Si ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a spus zilele trecute intr-o declaratie de presa ca euro nu este in pericol, dupa ce cancelarul Merkel avertizase ca daca euro cade, Europa cade.