Economia Romaniei are sanse de relansare in acest an, daca va exista o comunicare eficienta intre Guvern si celelalte structuri economice si sociale si daca bancile vor relua creditarea, spune ministrul Economiei, Adriean Videanu, potrivit Mediafax.

  • "Recunosc, comunicarea nu este punctul nostru forte, dar vom incerca sa comunicam mai eficient. Daca doua lucururi se intampla in perioada urmatoare: sa avem o comunicare mai eficienta intre toate structurile si daca sectorul bancar va intelege ca trebuie reluata creditarea, avem sansa sa incepem relansarea economica din acest an", a afirmat Adriean Videanu.

El a adaugat ca firmele care acceseaza fonduri europene nu pot implementa proiectele din cauza dificultatilor la obtinerea de finantare bancara.

Ministrul Economiei mai spune ca neincrederea investitorilor si a populatiei si culpabilizarea oamenilor de afaceri ar afecta economia mai mult decat aspectul financiar sau chiar cel economic:

  • "Drama mioritica se rasfrange in mod dramatic asupra Romaniei. Efectul psihologic amana sansa revenirii economice a Romaniei. Pe fondul apocalipsei prezentate de toate canalele media, cel care vrea sa-si cumpere o casa este stimulat sa amane decizia, la fel si cel care vrea sa-si extinda afacerea. Omul de afaceri nu poate intra in opozitie cu afacerea. Culpabilizarea oamenilor de afaceri este cea mai mare greseala. Este o reminiscenta pe care o vad si la oameni tineri si care nu vad in oamenii de afaceri sansa de iesire din criza a economiei romanesti".