Angajatii din ministere ar putea ramane fara stimulente, a declarat Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. Insa, nu a fost decisa modalitatea in care vor fi acestea eliminate. "S-a discutat ca aceste stimulente sa nu se mai acorde, fie sa se decida la nivel de cabinet (n.red cabinetul ministrului), fie sa se ia o hotarare formala in Guvern. E in discutie ca ele sa nu se mai acorde (...) Rolul stimulentelor este sa-i recompensezi pe cei care au acelasi functii si au o munca diferita sau muncesc mai mult, insa, in aceasta perioada, solidaritatea inseamna inclusiv sa accepti sa muncesti mai mult si sa fii platit mai putin.", a spus Udrea.

Aceasta crede ca ministrii nu au nevoie de o Hotarare de Guvern ca sa elimine aceste stimulente. "Eu cred totusi ca ministrii sunt responsabili si nu au nevoie de o hotarare de Guvern ca sa nu acorde aceste stimulente care fac niste diferentieri intre angajati din acelasi minister si din alte ministere", a precizat Udrea.

La ora actuala, unii angajati din ministere primesc o serie de stimulente, fiind diferente foarte mari de venituri de la o persoana la alta, chiar daca detin aceeasi functie.