Seful bancii centrale de la Teheran a negat informatiile potrivit carora Iranul va vinde 45 de miliarde de euro din rezervele in devize straine pentru a cumpara dolari si aur, relateaza cotidianul economic Pool in editia de duminica, citat de AFP.

"Aceste informatii sunt incorecte. Neg categoric relatarile aparute in presa straina pe aceasta tema", a spus guvernatorul bancii centrale a Iranului, Mahmoud Bahmani, potrivit sursei citate.

Informatia ca Iranul va schimba 45 miliarde euro din rezervele de valuta in dolari si lingouri de aur a fost postata miercuri pe site-ul televiziunii de stat iraniene Press TV si preluata de ziarele iraniene si straine.

Presa locala relata de asemenea ca noua politica monetara a bancii vine pe fundalul noului val de recesiune economica din Grecia si Spania care a provocat o depreciere a monedei euro fata de dolar pe pietele internationale.

Anterior, ca urmare a crizei financiare din Statele Unite de acum doi ani, banca centrala iraniana schimbase o cantitate substantiala din rezervele de dolari in euro.