Banca Mondiala a anuntat miercuri ca se asteapta ca economia globala sa creasca cu 2.9%-3.3% in acest an si in 2011, in contextul in care tarile in curs de dezvoltare vor fi in fruntea redresarii economice, transmite AFP. Ultimele date ale Bancii Mondiale au indicat faptul ca redresarea economica globala continua, insa criza datoriilor din Europa a dus la aparitia unor noi provocari pentru o crestere sustenabila pe termen mediu.

Banca Mondiala a estimat ca extinderea Produsului Intern Brut global se va consolida la un ritm de 3.2%-3.5% in 2012.

Tarile in curs de dezvoltare vor fi motorul redresarii, generand o crestere economica intre 5.7% si 6.2% in fiecare an intre 2010 si 2012, in timp ce statele cu venituri mari vor continua sa fie principala frana in calea revigorarii economice.

Produsul Intern Brut in tarile dezvoltate va creste cu 2.1%-2.3% in 2010.

Justin Lin, economistul-sef al Bancii Mondiale, a declarat ca "performanta mai buna a tarilor in curs de dezvoltare in lumea de astazi a cresterii multipolare este reconfortanta. Dar, pentru ca redresarea sa dureze, tarile cu venituri mari trebuie sa profite de oportunitatile oferite de cresterea puternica din tarile in curs de dezvoltare".