Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat ca in cazul in care economia Romaniei va ramane la nivelul actual de 0, - 1%, nu va fi nevoie de o crestere a fiscalitatii, insa a atras atentia ca, in cazul in care scaderea economica va fi de peste 2%, atunci va exista un alt scenariu. Ministrul Vladescu a facut aceste afirmatii, joi, la The Money Channel.

"In cazul in care recesiunea economica din Romania ramane asa cum este astazi, la 0, poate -1%, nu va fi nevoie sa luam masuri suplimentare, chiar daca vor fi probleme, facem ajustari, taiem cheltuielile. Daca vom avea o recesiune de -2, -3, -4%, discutam deja de un alt scenariu. Dupa parerea noastra, la anul, va fi tot 0, sau o usoara crestere economica", a declarat Vladescu.

In alta ordine de idei, Sebastian Vladescu a afirmat ca spera sa mai fie in functie si saptamana viitoare, dupa votarea motiunii de cenzura.

"E prima data in viata mea cand, fiind intr-o functie, spun ca sper sa fiu si saptamana viitoare. Si nu de dragul meu", a adaugat Vladescu. Ministrul a precizat ca daca legea de scadere a salariilor bugetarilor si a pensiilor va fi declarata neconstitutionala, nu-si va da demisia, ci va cauta alte solutii de reducere a deficitului bugetar.

Ministrul a adaugat ca, pe langa scaderea de salarii si pensii, Guvernul are in plan si masuri de relansare a economiei, printre care o schema de garantare pentru absorbtia fondurilor comunitare, revizuirea sistemului de ajutor de stat si posibilitatea de a permite garantarea creditelor luate pentru dezvoltarea proiectelor de fonduri structurale, acte normative care vor fi anuntate saptamana viitoare.