Erste Group, care opereaza in Romania BCR-ul, se asteapta la negocieri indelungate pe tema noii taxe avuta in vedere de autoritatile de la Budapesta pentru sectorul bancar, a declarat directorul general de la Erste, Andreas Treichl, transmite Reuters.

Noul prim-ministru ungar, Viktor Orban, a anuntat marti ca are de gand sa introduca o taxa pe banci, prin care ar urma sa se stranga 200 de miliarde de forinti (856 de milioane de dolari) numai in acest an, ca parte a unui pachet de masuri destinat reducerii deficitului bugetar. ¬Exista in prezent un reflex la unii politicieni care actioneaza in felul urmator: arunca in fata publicului o suma oarecare si abia apoi incep discutiile cu privire la modul in care se va realiza practic. Astfel incat credem ca vor exista negocieri indelungate pe acest subiect in urmatoarele saptamani si luni¬, a declarat Treichl.

Directorul Erste a adaugat ca o parte dintre cetatenii ungari care au luat un credit ipotecar in valuta au fost afectati de declinul forintului, insa a apreciat ca aceasta nu este o problema.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Dan Popa's Weblog.