Bank of Cyprus a renuntat la intentia de a-si majora la 20% participatia la Banca Transilvania si si-a retras cererea depusa la Banca Nationala a Romaniei (BNR), se arata intr-un comunicat al institutiei. Banca a motivat aceasta decizie prin "luarea in calcul a celorlalte prioritati" ale institutiei.

Reprezentantii Bank of Cyprus au mai anuntat ca decizia sa nu afecteaza strategia grupului Bank of Cyprus in Romania.

In data de 17 mai, Bank of Cyprus a anuntat ca intentioneaza sa-si majoreze participatia la Banca Transilvania pana la 20%, dupa ce la sfarsitul anului trecut a cumparat 9,99% din capitalul social al bancii. Grupul a precizat la acea data ca a obtinut acordul autoritatilor din Cipru si a cerut acordul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru aceasta operatiune.

Fondata in 1899, Bank of Cyprus este cea mai mare banca din Cipru, cu active in valoare de 37,19 miliarde de euro. Institutia financiara este prezenta si pe piata din Romania din anul 2007, prin Bank of Cyprus si Cyprus Leasing.

Actionarul principal al Bancii Transilvania este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 14,61% din capitalul social. Compania are un capital social de 1,059 miliarde de lei, divizat in 1,059 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de un leu.